top of page

StandWithUs

NEDERLAND

Over Ons

OnzeVisie

Standing-WithUS-1600x458-circle.jpg

StandWithUs Nederland is uit het oogpunt van educatie erop gericht om het Nederlandse publiek te informeren over de ontwikkelingen met betrekking tot Israël, onderwijs over de Holocaust en het versterken van de Joodse gemeenschap. We willen ervoor zorgen dat het verhaal van Israëls prestaties en voortdurende uitdagingen wordt verteld op middelbare scholen, op universiteitscampussen en in gemeenschappen in Nederland.

Hoe is StandWithUs ontstaan?

StandWithUs werd opgericht in mei 2001, in een woonkamer in Los Angeles door Roz Rothstein en Esther Renzer. Roz en Esther riepen gemeenschapsleiders bijeen om te bespreken hoe zij zouden moeten reageren op de anti-Israël-vooroordelen in hun gemeenschap. Tijdens de Tweede Intifada werden Israëlische burgers fysiek aangevallen en de media gaven hier een vertekend beeld van. De gemeenschapsleiders reageerden proactief op een bevooroordeeld redactioneel stuk in de Los Angeles Times met een ingezonden artikel met feiten, een bijeenkomst van de gemeenschap en een toezegging om nauwkeurige informatie over Israël te verstrekken.

StandWithUs onderwijst en informeert door middel van geavanceerde campagnes, materialen, sprekers, programma's, conferenties en missies naar Israël. Miljoenen mensen worden wereldwijd bereikt via sociale-mediaplatformen in 18 verschillende talen. We zorgen ervoor dat Israëls prestaties en voortdurende uitdagingen worden verteld op middelbare scholen, universiteitscampussen en in gemeenschappen over de hele wereld.

StandWithUs Nederland is haar activiteiten begonnen in 2016 als reactie op antisemitisme en anti-Israël
sentimenten die zich in de Nederlandse maatschappij afspeelden en hedendaags afspelen. Tijdens de messteek-intifada in Israël was er weinig berichtgeving hierover in Nederland en heersten er ook complottheorieën hierover op sociale media. Dit is het moment waarop StandWithUs Nederland is opgestaan en getracht heeft door middel van sociale media de berichtgeving recht te trekken en feitelijke informatie te verspreiden.

Wil je meer lezen?

Ons beleidsplan voor 2019 staat nu online. Klik op de button.

StandWithUs Nederland is aangemerkt als Algemeen Nut Beogende Instelling

d75f6593b7.png

MailOns

nederland@standwithus.com

KvK: 72751541

RSIN: 859223577

bottom of page